Cum aleg MOBILA?

Un important aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand amenajam un spatiu, este integrarea mobilei in ambientul respectiv, stilul pe care dorim sa-l adoptam, cromatica aleasa.

Mobilierul si decoratiunile sunt componentele care dau particularitate interiorului. Trebuie alese culori care sa se armonizeze cu culoarea peretilor si a parchetului sau, in functie de destinatia spatiului respectiv, culorile vor fi in tonuri vii pentru a crea un univers vesel si tonic ( ex. camerele pentru copii). De asemenea pentru incaperile micute, se vor folosi culori deschise pentru a crea un ambient luminos.

Functionalitatea mobilei este un alt aspect de care trebuie sa tinem seama. La amenajarea casei, una dintre greselile care se fac este aceea ca ne lasam orbiti de o mobila care arata bine si uitam ca va trebui sa locuim acolo,ca ne vom lovi de aspectele incomode pe care le implica acest lucru: sa nu-ti poti instala echipamentele electrocasnice moderne, sa nu-ti gasesti niciodata puloverul preferat, pierdut intr-un dulap prost dimensionat, sa nu ai unde sa ascunzi plapuma si pernele deoarece patul din dormitor nu e prevazut cu lada pentru acestea, dulapuri insuficiente sau montate la o inaltime inaccesibila, colturi nevalorificate s.a.

Toate aceste neajunsuri pot fi evitate daca apelam la mobila executata la comanda.